kolmapäev, 4. november 2020

E-ITSPEA 8: IT proff...?

IT-proff (professionaal) on definitsioon, mida on raske kasti panna ja öelda: "siit läheb piir". Aga kindlasti on mingid omadused, mis osasid inimesi teistest eristavad ja suurest massist nähtavale tõstavad. 

Eestis oleks selleks kindlasti (tänu suuresti Skype eduloole) start-up'indus. Edukad idufirmad on miski, mis hea ideega üsna väiksest algkapitalist võivad kasvada tohutu suureks. Uuemad näited Eestis oleks Transferwise, Pipedrive, Click & Grow ja muidugi väga tuntud Bolt (endine Taxify). Paistab kohe silma, kui meie väikesest Eestist pärit ettevõtted löövad kanda ülemaailmselt.

Idufirmade juures üks põhilisi omadusi, millega juhid (ja ka tegelikult kogu meeskond) peavad arvestama on võime kiiresti kohaneda. Idufirmad, eriti algusfaasis, on altid muutuma ja seda võib-olla väga drastiliselt. Kiire ettevõtte kasvuga kaasneb samuti palju muutusi, millega peab olema valmis kaasa minema.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

E-ITSPEA rühmatöö arvustus

Tumeveeb Töö teema on valitud põnev, kuigi ise olen antud teematikaga juba kursis, siis usun, et on paljusid, kelle jaoks töös käsitletu on ...